Gospelkoor Revelation wordt sinds september 2018 geleid door de enthousiaste dirigente Lotte van Amerongen. 

Lotte van Amerongen is van jongs af aan al bezig met muziek. Bij muziekschool ‘de Muzen’ in Veenendaal rondde ze het HaFaBra-examen altsaxofoon af. Zij richtte zich op zang en speelde in verschillende ensembles en bandjes.

Na de middelbare school volgde zij de Opleiding Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Daar leerde ze naast haar hoofdvakken doceren en zang ook het vak koordirectie kennen. Dit bleek een gouden combinatie te zijn. Onder leiding van Servaas Schreuders groeide de liefde voor dirigeren gedurende haar tijd in Utrecht. Ze volgde extra koordirectielessen op de afdeling klassieke muziek. Tevens liep ze een jaar stage bij haar eigen docent en was ze in haar afstudeerstage bij het Nationale Opera & Ballet dirigent-assistent van Hans Veldhuizen.

In 2017 begon Lotte aan de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Hier bereidt zij zich onder leiding van Jos Vermunt voor op de master koordirectie.

Bij Lotte staan precisie en plezier hoog in het vaandel. Streven naar kwaliteit, verbetering van zichzelf en van het koor, maar niet zonder het enthousiasme te verliezen. Haar liefde voor muziek brengt zij zeer graag over op anderen.

Sluit Menu